Amerikantorakka
Ruotsintorakka
Amerikantorakka
Amerikantorakka
Ruotsintorakka
Ruotsintorakka

MIKÄLI HALUATTE PÄÄSTÄ EROON TORAKOIHIN LIITTYVÄSTÄ TUHOLAISONGELMASTANNE, OTTAKAA YHTEYTTÄ MEIHIN. ME HOIDAMME SEN!

Torakat

Torakka on jo muinaisista ajoista alkaen ollut maapallomme asukas. Niitä asui maapallolla jo paljon ennen ihmisiä ja ne tulevat mitä todennäköisimmin säilymään täällä pitkään meidän jälkeenkin.

Torakoita tavataan myös täällä Suomessakin montaa eri lajia esim. Saksantorakka eli Russakka (Blatta germanica), Lapintorakka (Ectobius lapponicus), Metsätorakka (Ectobius sylvestris), Ranskantorakka (Supella longipalpa), Amerikantorakka eli Sokeritorakka (Periplaneta americana), Australiantorakka (Periplaneta australasiae) ja Ruotsintorakka (Periplaneta orientalis). Kaikille torakkalajeille on kuitenkin yhtenäistä se, että ne ovat todellisia elintarviketuholaisia. Ne asuvat pienissä raoissa, joista ne lähtevät pimeyden turvin ruokailemaan.

Torakka on paitsi todella inhottavan näköinen, se myös levittää monenlaisia sairauksia, kuten esimerkiksi erilaisia bakteeri- ja virusperäisiä tauteja.

Tunnistus

Suomessa torakoista tavataan useimmiten Russakkaa eli Saksantorakkaa (Blatta germanica). Se on 10-15 mm pituinen ja pääväriltään kullan- tai tummanruskea.

Torakoita on kuitenkin todella montaa eri lajia, joten niiden koko ja väritys voi vaihdella huomattavastikin.

Torakoiden torjunta

Ensin tilanteen selvitys ja kohteeseen yksilöidyn torjuntasuunnitelman tekeminen. Sen jälkeen tehokas ja laadukas torjuntakäsittely.

Käytämme torjunnassamme erilaisia menetelmiä jotta saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen mahdollisimman nopeasti. Pyrimme myös välttämään mahdollisimman paljon biosidien käyttöä.

Lisätietoja käyttämistämme torjuntamenetelmistä saatte tuholaistorjujiltamme. Ottakaa yhteyttä meihin!

Valmistautuminen

Tarvittaessa (lisätietoja meiltä)

Tyhjentäkää sekä lattialistojen että ulkosokkelin vierusta irtotavaroista - suuria esineitä tai huonekaluja kuten esimerkiksi kirjahyllyjä ei teidän kuitenkaan tarvitse siirtää. Akvaariot ja vastaavat tulee peittää kankaalla tai huovalla. Lisäksi niiden suodatinjärjestelmä tulee kytkeä pois päältä.

HUOM! Varmistakaa myös, että olette joko itse paikalla päästämässä meidät sisään tai että taloyhtiönne avaimilla on pääsy asuntoonne (turvalukko on auki). Mikäli ette ole itse paikalla, tulee teidän myös huolehtia siitä, että lemmikkieläimenne ovat poissa asunnostanne torjuntakäsittelyn aikana. Kiitos etukäteen!

Varoaika

Tarvittaessa (lisätietoja meiltä)

Ottakaa myös huomioon, että tilassa, jossa torjuntakäsittely (ruiskutus) suoritetaan, ei saa oleskella seuraavan kahden (2) tunnin aikana käsittelystä. Erityisesti raskaana olevien naisten, pienten lasten sekä astmasta kärsivien tulisi välttää oleskelua tilassa viisi (5) tuntia käsittelyn jälkeen. Myös lemmikkieläinten tulee olla poissa asunnosta torjuntakäsittelyn ajan sekä myös 2 tuntia käsittelyn jälkeen.