Sokeritoukka

MIKÄLI HALUATTE PÄÄSTÄ EROON SOKERI- TAI UUNITOUKKIIN LIITTYVÄSTÄ TUHOLAISONGELMASTANNE, OTTAKAA YHTEYTTÄ MEIHIN. ME HOIDAMME SEN!

Sokeri- ja uunitoukat

Sokeritoukka (Lepisma saccharina) on erityisesti kosteissa sisätiloissa esiintyvä haittaeläin. Sitä tavataankin täten erityisesti viemäreissä, keittiöissä, kylpyhuoneissa ja kellareissa. Se myös leviää putkistojen läpivientien kautta asunnosta toiseen erittäin vaivattomasti.

Uunitoukka (Lepismodes inquilinus) on taas sokeritoukkaa huomattavasti harvinaisempi, mutta esiintyy silti laajasti Suomessa. Se vaatii elääkseen korkeamman lämpötilan kuin sokeritoukka, joten sitä tavataankin yleensä lämpölaitteiden ja uunien lähettyviltä.

Tunnistus

Sokeritoukka on noin 1 cm pituinen hopean värinen suomukas haittaeläin.

Uunitoukka on taas sokeritoukkaa hieman suurempi haittaeläin. Se on myös huomattavasti tummempi ja sen sivuilla on kellertävää karvaa.

Sokeri- ja uunitoukkien torjunta

Ensin tilanteen selvitys ja kohteeseen yksilöidyn torjuntasuunnitelman tekeminen. Sen jälkeen tehokas ja laadukas torjuntakäsittely.

Käytämme torjunnassamme erilaisia menetelmiä jotta saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen mahdollisimman nopeasti. Pyrimme myös välttämään mahdollisimman paljon biosidien käyttöä.

Lisätietoja käyttämistämme torjuntamenetelmistä saatte tuholaistorjujiltamme. Ottakaa yhteyttä meihin!

Valmistautuminen

Tarvittaessa (lisätietoja meiltä)

Tyhjentäkää sekä lattialistojen vierusta irtotavaroista - suuria esineitä tai huonekaluja kuten esimerkiksi kirjahyllyjä ei kuitenkaan tarvitse siirtää. Tyhjentäkää myös vaatekaappienne alaosat vaatteista sekä keittiön allaskaapin alaosat kaikesta tavarasta. Akvaariot ja vastaavat tulee myös peittää kankaalla tai huovalla. Lisäksi niiden suodatinjärjestelmä tulee kytkeä pois päältä.

HUOM! Varmistakaa myös, että olette joko itse paikalla päästämässä meidät sisään tai että taloyhtiönne avaimilla on pääsy asuntoonne (turvalukko on auki). Mikäli ette ole itse paikalla, tulee teidän myös huolehtia siitä, että lemmikkieläimenne ovat poissa asunnostanne torjuntakäsittelyn aikana. Kiitos etukäteen!

Varoaika

Tarvittaessa (lisätietoja meiltä)

Ottakaa myös huomioon, että tilassa, jossa torjuntakäsittely suoritetaan, ei saa oleskella seuraavan kahden (2) tunnin aikana käsittelystä. Erityisesti raskaana olevien naisten, pienten lasten sekä astmasta kärsivien tulisi välttää oleskelua tilassa viisi (5) tuntia käsittelyn jälkeen. Myös lemmikkieläinten tulee olla poissa asunnosta torjuntakäsittelyn ajan sekä myös 2 tuntia käsittelyn jälkeen.