TAKAISIN

Tuholaistorjunta

Ammattimaisia ja järjestelmällisen suunniteltuja toimenpiteitä kohteessa jo havaittujen tuhoeläinten tai -eliöiden määrän vähentämiseksi hyväksyttävälle tasolle.

Tuholaistorjunta tarkoittaa ammattimaisia ja järjestelmällisen suunniteltuja toimenpiteitä kohteessa jo havaittujen tuhoeläinten tai -eliöiden määrän vähentämiseksi hyväksyttävälle tasolle tietyllä alueella.

Eläinlaji määritellään yleisesti tuholaiseksi (tuho- tai haittaeläimeksi) silloin kun se joko

  • uhkaa ympäristöä, ihmisten ja/tai kotieläinten terveyttä ja/tai turvallisuutta joko suoraan tai epäsuoraan
  • aiheuttaa merkittävää haittaa ja/tai tuhoa ihmisille, heidän omaisuudelleen tai kotieläimilleen
  • eläinlajia esiintyy ympäristössä haittaa aiheuttavissa määrin

Ehkäiseminen ja torjuminen

Tuholaisten määrän vähentäminen tapahtuu joko ehkäisemällä tai torjumalla.

Ehkäiseminen tarkoittaa ympäristöolosuhteiden muuttamista sellaisiksi, että ne eivät joko sovi lainkaan tai eivät enää houkuttele tuholaisia.

Torjuminen tai torjunta (kansan suussa myös "hävitys" tai "hävittäminen") taas tarkoittaa tuholaisten (tuho- tai haittaeläinten) poistamista tai tuhoamista joko hyväksyttyjä biosidejä (kemiallinen torjunta) tai muita asianmukaisia toimenpiteitä (esimerkiksi mekaaninen, biologinen ja fysikaalinen torjunta, säteilytys tai feromonit) hyväksi käyttäen. Kansan suussa, biosidien käyttöä kutsutaan yleensä nimellä "myrkytys", "myrkyttäminen" tai "tuholaismyrkytys" vaikka näin asian laita ei oikeasti olekaan.

Meiltä saatte mm. monipuolisia ja laadukkaita tuhoeläinten torjuntaan liittyviä palveluita esimerkiksi, jyrsijöiden, lentävien hyönteisten, ryömivien hyönteisten ja lintujen torjuntaan. Tietoa yleisimmistä Suomessa havaituista tuho- ja haittaeläimistä löydätte esimerkiksi kotisivujemme Tuholaiset -kohdasta. Eläimen nimen valitsemalla pääsette sivulle, jossa kuvaillaan tarkemmin sekä tuholainen että sen vaatimat torjuntatoimenpiteet.

Meiltä saatte mm. monipuolisia ja laadukkaita tuhoeläinten torjuntaan liittyviä palveluita esimerkiksi:

Tietoa yleisimmistä Suomessa havaituista tuho- ja haittaeläimistä löydätte esimerkiksi kotisivujemme Tuholaiset -kohdasta. Eläimen nimen valitsemalla pääsette sivulle, jossa kuvaillaan tarkemmin sekä tuholainen että sen vaatimat torjuntatoimenpiteet.

Torjuntamenetelmiä voivat olla esimerkiksi:

Sumutus

Sumutus on ammattimaisessa tuholaistorjunnassa käytettävä menetelmä, jossa suljettuun tilaan johdetaan puhaltimen avulla hienojakoista (spray) nesteeseen sekoitettua torjunta-ainetta. Nesteessä torjunta-aineen aktiivisen ainesosan määrä on yleensä hyvin pieni. Torjunta-aineen perimmäisenä tarkoituksena on käytännössä tappaa kaikki tilassa olevat tuhoeläimet. Tarjoamme tehokasta ja luonnonmukaista sumutusmenetelmää, joka taatusti hävittää tuholaiset käsiteltävästä tilasta.

Lue lisää sumutuskäsittelystä

Ruiskutus

Ruiskutus on taas ammattimaisessa tuholaistorjunnassa käytettävä menetelmä, jossa nesteeseen (vesi) sekoitettua torjunta-ainetta ruiskutetaan (erona sumutukseen) alhaisemmalla paineella ja karkeampina pisaroina.

Lue lisää ruiskutuskäsittelystä

UV-laitteet

Koska useimmat lentävät tuhoeläimet (etenkin kärpäset) ovat vikkeliä liikkeissään ja levittävät näin ollen bakteereja laajalle alueelle, tuottaa tämä riskejä etenkin elintarvikkeiden hygieniassa. Sekä lentävien hyönteisten monitorointiin, että myös torjuntaan kaiken tyyppisissä tiloissa onkin mm. suunniteltu erilaisia UV-laitteita, joista me luotamme englantilaisen PestWest -nimisen yrityksen laitteisiin.

Tutustu tarkemmin edustamiimme UV-laitteisiin ja löydä sopiva laite tiloihinne ja tarpeisiinne.

Palvelut

Yksityiset

Tarjoamme hyvin monipuolisia tuhoeläinten torjuntaan liittyviä palveluita niin omakotitaloissa, rivitaloissa kuin kerrostaloissakin. Hoidamme myös varastorakennukset. Suoritamme kaikki palvelumme turvallisesti ja laadukkaasti sekä vankalla ammattitaidolla ottamalla huomioon mm. ihmiset, ympäristön kuin lemmikitkin. Yleisimmät tuholaiseläimet suomalaisten kotitalouksissa ovat ampiaiset, jyrsijät (hiiret ja rotat), koisat, koit, linnut, luteet, muurahaiset, sokeri- ja uunitoukat, torakat sekä turkiskuoriaiset joita kaikkia vastaan löydät meiltä avun.

Katso palveluvalikoimamme yksityisille

Yritykset

Suoritamme hyvin monipuolisia tuho- ja haittaeläinten torjuntaan liittyviä tuholaistorjuntapalveluita myös eri kokoisissa yrityksissä hyvin monipuolisin ja vakuuttavin referenssein. Työmme hoidamme turvallisesti ja laadukkaasti ottamalla huomioon niin yrityksenne työntekijät kuin kiinteistötkin sekä esimerkiksi laitteistoihin ja pintoihin sisältyvät vaatimukset.

Katso palveluvalikoimamme yrityksille

Isännöitsijät ja taloyhtiöt

Kaipaatteko apua taloyhtiönne haittaeläinten hallinnassa ja torjunnassa? Haittaeläinhallinta taloyhtiössä tarkoittaa ennen kaikkea jyrsijöitä ja muitakin tuholaisia vastaan asennettavia monitorointiasemia. Näiden avulla ongelman havaitseminen on helpompaa varhaisessa vaiheessa ja estää tehokkaammin sen leviämisen. Taloyhtiön kohdatessa tuholaisongelman, tehokkaat tutkinnon suorittaneet tuholaistorjunnan ammattilaisemme hoitavat hommat nopeasti ja tehokkaasti.

Katso palvelumme isännöitsijöille ja talonyhtiöille

Ravintolat ja elintarvikeala

Ravintoloihin ja elintarvikealalle tarjoamme ennen kaikkea omavalvontaa, johon voi sisällyttää kaikki tuotteiden ja toiminnan turvallisuuteen, laatuun ja hygieniaan liittyvät omavalvontapalvelut. Teemme myös jyrsijöiden ja muidenkin haitallisten eläinten torjuntaa, otamme halutessanne elintarvikkeista näytteitä puolestanne ja teemme kaikista toimenpiteistämme kattavat, kirjalliset todistukset ja raportit.

Katso palvelumme ravintoloille ja elintarvikealalle

Varastot

Myös varastorakennukset kuuluvat palveluihimme. Asennamme mm. varastotiloihin erilaisia monitorointiasemia, joilla tarkkailemme tuholaisten liikkeitä ja pyrimme näin estämään niiden leviämisen nopeasti. Meiltä niin haittaeläinhallinta kuin tuholaistorjunnat!

Lue lisää varastotilojen palveluista

Erikoispalvelut

Erikoispalveluihimme kuuluu erilaisten tilojen desinfiointi, kaasutukset ja näytteenotot.

Desinfiointi

Desinfioinnissa käytettämämme desinfiointiaineet ovat tarkoitettu ennen kaikkea elottomiin ympäristöihin (mm. esineet, pinnat ja eritteet). Tarkoituksena on estää nk. ei-haluttujen mikro-organismien leviäminen puuttumalla niiden rakenteeseen ja aineenvaihduntaan. Meiltä saat ammattimaisen ja turvallisen käsittelyn tilojen desinfiointiin. Puhdistamme sekä eläin- että asuintiloja.

Lue lisää desinfioinnista

Kaasutukset

Kaasutus on tuholaistorjunnassa käytettävä menetelmä, jossa kaasutettavana oleva tila täytetään täysin kaasumaisilla torjunta-aineilla tai kaasutteilla. Olemme suorittaneet Gaftan GTAS sertifioinnin kaasutuksen osalta. Se soveltuu kaikille niille yrityksille, jotka toimivat kansainvälisessä syötävien viljatuotteiden kaupassa. Referenssimme ovat vakuuttavia ja hoidamme koko operaation taatusti turvallisesti ja kaikkien määräysten mukaisesti.

Lue lisätietoja menetelmästä

Näytteiden otto

Meiltä saatte monipuolisten tuholaisiin ja haittaeläimiin liittyvien palveluidemme lisäksi myös biologisten epäpuhtauksien analyysin eli laadukkaan ja juuri teidän yrityksellenne toimivan pintapuhtaus- ja elintarvikenäytesuunnitelman. Suunnitelmamme sisältää yleensä muutamia elintarvike- ja pintapuhtausnäytteitä kohteestanne. Haemme näytteet tarpeistanne riippuen muutaman kerran vuodessa. Näytteet analysoi omavalvonta.fi yhteistyökumppanimme Net-Foodlab.

Tutustu tarkemmin palveluun

Mikäli ette löydä sivuiltamme tietoa etsimästänne tuholaisesta, lähettäkää siitä kuva tai näyte meille. Kerromme siitä erittäin mielellämme lisää!

Ottakaa meihin myös yhteyttä, jotta ette vaan ainoastaan hävitä nyt näkyvää ongelmaa, vaan saatte myös tuholaiset poistettua kohteestanne pidemmäksikin aikaa. Olkaa huoleti, meiltä löytyy ratkaisu teidänkin tuholaisongelmaanne! Ollaan yhteyksissä.

Tuholaistorjunta